Over De Generaal

De Generaal is dé ontmoetingsplek van Baarn en een ideale plek om te genieten van goed gezelschap en goed eten. Onze deur staat altijd open, eigenlijk net als thuis. Vind een knusse plek in ons restaurant of aan de bar en ontmoet buurtgenoten, vrienden, familie en collega’s.

Lokaal en (h)eerlijk

Bij een goed gesprek hoort lekker eten. Daarom serveren wij alleen het-beste-van-het-beste. In samenwerking met lokale leveranciers selecteren we ieder seizoen de beste producten voor onze klassieke menukaart. Vlees, vis of veg(n); er is voor ieder wat wils!

Ontdek de menukaart

vegetarisch lunchen bij De Generaal

Leuk om te doen

Een wandeling in het bos, een fietstocht langs de Lage Vuursche, cultuursnuiven in Soestdijk of op speurtocht met de kids. Gelegen in het Baarnse Bos, temidden van natuur en cultuur, is De Generaal een ideale plek om af te spreken. Ontdek wat er allemaal in onze omgeving te doen is.

Meer informatie

Baarnsche Bos bij De Generaal

Een Koninklijk verleden

Eethuys-Café De Generaal is gehuisvest in een oud stationsgebouw met een koninklijke geschiedenis. Het kleine station werd gebouwd in 1870. Met Paleis Soestdijk, het park en landgoed van Kasteel Groeneveld en Kasteel de Hoge Vuursche op steenworp afstand, werd het station veel gebruikt door de koninklijke familie die een Koninklijke Wachtkamer kreeg.

De Generaal in 1870 als station

Authentiek pand

De Jugendstil kenmerken in ons historische pand zijn zorgvuldig bewaard gebleven en verwijzen naar de dagen waarin de Koninklijke familie en de welgestelden van Baarn ‘De Generaal’ als startpunt voor hun reis gebruikten. Het oude perron dient nu als terras, vanwaar je uitkijkt op het Baarnse Bos.

Jugendstil kenmerken De Generaal